Hout

3 jaar geleden hebben wij er ook een houtafdeling bijgekregen.
Deze bevindt zich in de Adrianastraat, om de hoek
bij Schaap IJzerwaren.
Openingstijden van de houtzagerij zijn:
Maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur
Zaterdag van 9:00 uur tot 16:00 uur
De zagerij is tussen 12:00 uur en 14:00 uur gesloten
I.v.m. met onze lunchpauze.

 

20160924_142021_hdr2

Multiplex

We hebben plaatmateriaal en balken en planken in diverse maten. Ocoume en Populier multiplex, MDF platen en witte panelen.

Alles op maat gezaagd op onze platenzaag. Laminaat en kunststof panelen (Keralit) kunnen wij leveren.

g

Beugels, Hoekankers en Balkdragers een uitgebreid assortiment voor iedere klus.

Voor het lijmen van houtverbindingen wordt veelal PVAC-lijm gebruikt omdat deze veruit de sterkste lijmverbinding oplevert. Naast PVAC-lijm worden ook PU- (Poly Urethaan-) en epoxy-lijmen gebruikt.

Er bestaan verschillende bedrijven die PVAC-lijm aanbieden; denk bijvoorbeeld aan Frencken, Bison en Pattex. De soorten PVAC-lijm zijn echter beperkt tot vier soorten: dit zijn D1, D2, D3 en D4.

D1 lijm

D1 houtlijm wordt gebruikt voor binnen toepassingen. De temp. mag hierbij een enkele keer hoger zijn dan 50 °C en de hout- vochtigheid niet hoger dan 15%. Het nadeel van deze lijm is dat hij makkelijk loslaat bij blootstelling aan vocht. Het is daarom af te raden deze lijm voor producten gebruiken die tegen vocht moeten kunnen.
D2 lijmD2 houtlijm wordt gebruikt voor binnen toepassingen waarbij kortstondige condensatie en relatieve hoge luchtvochtigheid slechts een enkele keer plaatsvinden. Deze lijm laat los bij langdurige blootstelling aan vocht. Om die reden is het niet aan te raden voor badkamer of buiten toepassingen.
d3D3 houtlijm wordt gebruikt voor zowel binnen als buiten toepassingen. Deze houtlijm is beperkt geschikt tegen weersinvloeden en kan slechts kortstondige met vocht in aanraking komen. De lijm laat niet zomaar los bij blootstelling aan vocht. Om die renden is deze lijm geschikt voor toepassing in badkamers en kajuiten van boten.
D$ lijmD4 houtlijm wordt gebruikt voor zowel binnen als buiten toepassingen waarbij vaak en veel condensatie optreedt. Daarnaast verdraagt dit type lijm blootstelling aan weersinvloeden. Deze lijm is uitermate geschikt voor toepassingen als buiten meubilaire en houten boot constructies.

Bron: Houtbewerkingscursus

 

IJzerwaren, Sanitair, Electra, Verf, Tuin en gereedschap